Nuiba Second Post

Nuiba Wines

druivensoorten Shiraz

Bekijk deze wijn >>

18,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Nuiba Wines

Nuiba Wines is het project van de talentvolle, jonge 'garagiste' Suzanne Coetzee. Na jaren in de leer te zijn geweest bij het prestigieuze Clos Malverne Wine Estate in Stellenbosch, ging Suzanne in 2016 zelf haar wijnen maken. Ze struint de wijngaarden in de omgeving af op zoek naar de beste druiven. Die koopt ze en daar perst ze zelf haar wijnen van, die ze allemaal opvoed in gebruikte eikenhouten vaten.

Zuid-Afrikaanse wijn van Suzanne Coetzee Nuiba Wines kopen

Suzanne Coetzee is een boerendochter uit Nambië. Ze heeft haar wijnen de naam 'Nuiba' gegeven. Dat betekent 'liefde' in het plaatselijk dialect in Namibië. Haar streven is het fruit van de druiven zo onverbloemd mogelijk in de wijnen tot uitdrukking te laten komen. Tijdens het wijnmaken grijpt ze daarom zo weinig mogelijk in. Ze fermenteert de druiven in open bakken op de wilde gisten. Ze laat haar wijnen rijpen in gebruikte eiken vaten (die minder invloed hebben op de smaak van de wijn dan nieuwe vaten).

Ze gebruikt voornamelijk druiven uit de Piekenierskloof in Olifants River. Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Grenache en Sémillon. Haar wijnen (first, second, third en fourth post) zijn genoemd naar de drinkplaatsen voor vee in Namibië. Zoals ze dat op haar boerderij gewend was.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.