Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Al verrassende nieuwe wijnen ontdekt

beoordeling

Niet voor de hand liggende wijnlanden hebben echte lekkere wijn, zoals Israël en Libanon

Usly Wauters

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Pinotage druif

De Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif. Hij wordt in verschillende stijlen gemaakt. Van licht met veel sappig rood fruit tot stevig en pittig met juist donker fruit en kruidigheid. De Pinotage heeft niet altijd een goede reputatie gehad. Dat ligt niet aan de druif zelf. In de laatste jaren is de kwaliteit van Pinotage wijnen enorm toegenomen. Je kunt bij ons drie wijnen van de Pinotage kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Pinotage is 1925 gekweekt door Abraham Izal Perold aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Het is een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. De laatste werd in Zuid-Afrika 'Hermitage' genoemd. De naam Pinotage is dus een samentrekking van de namen van zijn 'vader en moeder'. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt in Zuid-Afrika (commerciële) wijn van de Pinotage gemaakt. Inmiddels is ongeveer 6% van de Zuid-Afrikaanse wijngaarden aangeplant met Pinotage. Je vind hem in vrijwel alle wijnregio's.

De Pinotage heeft door de jaren heen niet altijd een positieve reputatie gehad. Soms wordt hij geassocieerd met 'verbrand rubber' of waren de wijnen log. In 2010 is in Zuid-Afrika de 'Pinotage Association' opgericht, met als doel de reputatie en kwaliteit van de Pinotage te verbeteren. Deze associatie ondekte dat een te hoge fermentatie-temperatuur, virussen en te weinige water in de wijngaard de kwaliteit van de wijn inderdaad behoorlijk kunnen aantasten. Met deze kennis hebben ze de Zuid-Afrikaanse producten geholpen om de kwaliteit van hun wijn aanzienlijk te verbeteren. Inmiddels vind je dan ook uitstekende wijnen van de Pinotage wijn op de markt.

 

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.