Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Auxerrois druif

De Auxerrois druif geeft toegankelijke, niet al te uitgesproken witte wijnen. Ze zijn zacht, zonder al te veel zuren en ze komen vrijwel altijd uit Noord-Europa.

De Auxerrois heeft niets met de Franse stad Auxerre te maken. Hij stamt uit de Elzas, waar hij waarschijnlijk al eeuwen groeit. Toch zetten de wijnmakers hem daar zelden op het etiket van de fles. Ze blenden hem meestal met andere druiven tot zogenaamde Eldelzwicker. Een enkeling maakt er een zoete versie van.

Je vindt de Auxerrois ook in Luxemburg, in Duitsland - voornamelijk in Baden en in de Pfalz - en zelfs in Nederland. Daar hebben de wijnmakers wel de neiging om enkel wijn van de Auxerrois te persen. Zuidelijker dan het Duitse Baden vind je hem niet. De Auxerrois doet het nu eenmaal goed in koele klimaten, omdat hij niet al te felle zuren heeft.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.