Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Aligoté druif

Wijn van de Aligoté is fris en fruitig, niet bijster spannend, wel toegankelijk. Ze kunnen een milde, wat kruidige geur hebben. Aligoté is de tweede witte druif van de Bourgogne. Hij staat in de schaduw van de Chardonnay, die veruit de belangrijkste witte druif van deze beroemde regio is. Je kunt bij ons één wijn van de Aligoté kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Aligoté wordt vaak aangeplant in wijngaarden in de Côte d'Or, die minder geschikt zijn om Pinot Noir of Chardonnay te laten groeien. De beste Aligoté zit in flessen met Appellation Bouzeron Controlée op het etiket, het enige appellation uit de Bourgogne dat speciaal voor deze druif gereserveerd is. Ook in de Beaujolais kom je hem tegen, maar ook daar is de Chardonnay belangrijker.

Buiten Frankrijk is hij in Oost-Europa op vrij grote schaal aangeplant. Vooral in Roemenië, Moldavië en in Bulgarije. Daar kan hij veel meer liters per hectare opleveren, wat niet altijd bevorderlijk is voor de kwaliteit. Maar als de wijnmakers uit Oost-Europa zichzelf kunnen beheersen en niet te zuinig zijn met de snoeischaar, kan hij daar prima wijnen geven.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.