Quinta de Foz de Arouce Tinto

druivensoorten Baga en Touriga Nacional

Bekijk deze wijn >>

18,75

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Baga druif

De Baga is een Portugese druif die dieprode wijnen geeft, met veel tannine en een pittige zuurgraad. Geen wijn voor beginners. Na een jaar of tien - of nog langer - zijn de agressieve tannines afgebroken en komt de wijn op dronk. Je kunt bij ons twee wijnen van de Baga kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Maar omdat niet iedereen zo lang wil wachten proberen de wijnmakers de wijn al te verzachten voordat hij de fles in gaat. Bijvoorbeeld door te blenden met andere druiven als Touriga Nacional.

De Baga druif komt uit de Portugese wijnregio Bairrada in Beiras, tussen Porto en Coimbra. Hij staat ook in Dão en Ribatejo. Baga kan aantrekkelijk zijn, met veel zwart fruit. Maar dat gaat niet vanzelf. Het vergt de nodige aandacht van de wijnmaker. In de wijngaard - Baga heeft zon nodig - maar zeker ook in de kelder.

Waarschijnlijk is hij daarom in de afgelopen jaren flink gerooid en vervangen door andere druiven. Enkele vooraanstaande Portugese wijnmakers verzetten zich hier tegen. Ze hebben zich verenigd in de 'Vrienden van de Baga' en sporen andere wijnmakers aan de Baga te laten staan en kwaliteitswijnen van deze bijzondere druif te maken. Filipa Pato is één van hen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.