Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Palomino Fino druif

De Palomino Fino druif is het belangrijkste ingrediënt van de sherry. Als een gewone witte wijn geeft de Palomino Fino frisse, vrij neutrale wijnen. De Portugezen noemen hem Perrum en gebruiken hem graag om mee te blenden. Maar op de witte kalkgronden van Andalusië maakt hij van de Sherry één van de meest complexe wijnen ter wereld. Je kunt bij ons drie wijnen van de Palomino Fino kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Het sherry-procédé is uniek en geeft de wijn een geheel eigen stijl. Niet elke druif is daarvoor geschikt, maar de vrij neutrale Palomino Fino blinkt er in uit. Plezierige bijkomstigheid is dat de druif de hitte van Andalusië prima doorstaat. Zonder moeite zuigt hij het in de winter gevallen regen uit de kalkgronden. De Palomino Fino geeft bovendien een flinke opbrengst per hectare, zonder de kwaliteit van de wijn aan te tasten.

De Palomino Fino staat ook aangeplant in de Portugese regio Alentejo. Daar noemen ze hem Perrum en blenden ze er vrolijk mee voor droge witte wijnen. Ook staat hij in Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië. Net als in Spanje maken ze er in de Nieuwe Wereld graag Sherry-achtige wijnen van. Zelfs in Frankrijk tref je hem aan, maar natuurlijk hebben de Fransen hem stiekem hun 'eigen naam' gegeven: de Listán.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.