Dugois Vin de Paille

druivensoorten Poulsard, Chardonnay, Trousseau en Savagnin Blanc

Bekijk deze wijn >>

33,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Savagnin Blanc druif

Van de Savagnin Blanc wordt voornamelijk Vin Jaune van gemaakt. Tegenwoordig mengen wijnmakers hem ook wel met 'gewone' Chardonnay, om hem toegankelijker te maken. Je kunt bij ons vijf wijnen van de Savagnin Blanc kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Savagnin Blanc groeit in de Franse Jura, in het Oosten van het land, tegen de grens met Zwitserland. Je zou het bepaald niet zeggen als je een glas Vin Jeaune proeft, maar de Savagnin is dezelfde druif als de vrij aromatische Traminer, die vooral in Midden-Europa groeit.

De geheel eigen stijl van de Vin Jaune dankt hij aan de bijzondere wijze waarop hij gemaakt wordt. Na de gisting van het Savagnin Blanc sap, wordt de wijn in grote eikenhouten vaten gedaan. Ze worden niet helemaal gevuld, zodat er boven in het vat een laag lucht blijft. Er vormt zich een sluier gist (de voile) op de wijn. Die beschermt de wijn tegen zuurstof en daarmee tegen bederven. Maar tegelijkertijd geeft deze voile aan de wijn allerlei bijzondere aroma’s.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.