Bott Frigyes Hárslevelű

Bott Frigyes

druivensoorten Hárslevelű

Bekijk deze wijn >>

22,50

 bestellen Winkelwagen

Bott Frigyes Muzsla

Bott Frigyes

druivensoorten Sauvignon Blanc, Pinot Blanc en Riesling 

Bekijk deze wijn >>

23,50

 bestellen Winkelwagen

Bott Frigyes Kékfrankos

Bott Frigyes

druivensoorten Kékfrankos

Bekijk deze wijn >>

26,50

 bestellen Winkelwagen

Bott Frigyes Super Granum

Bott Frigyes

druivensoorten Furmint, Hárslevelű en Juhfark

Bekijk deze wijn >>

27,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Bott Frigyes

Bott Frigyes is een bijzondere wijnmaker. Hij maakt wijnen van vulkanische wijngaarden in het zuiden van Slowakije, pal aan de grens met Hongarije. Een regio waar men Hongaars spreekt, omdat het hier tot de Eerste Wereldoorlog Hongarije was. En waar Bott Frigyes de oude wijntradities in ere houdt. Door fraaie wijnen te maken van Hongaarse en internationale druiven. Met weinig interventie in de kelder, maar met zeer veel karakter in het glas.

De beste natuurwijnen van Bott Frigyes kopen

De wijngaarden van Bott Frigyes liggen op de flanken van de Muzsla heuvel. In de oksel van de Donau en de Hron (Garam in het Hongaars) aan de zuidgrens van Slowakije. Vroeger hoorden die bij de wijngaarden van de kathedraal van Esztergom, aan de andere kant van de Donau in Hongarije. Ze hebben een bodem van vulkanische klei en leisteen. Bijzonder rijk aan mineralen.

In de tijd van het Oostenrijk-Hongaarse rijk was dit een vermaarde (Hongaarse) wijnregio. Na de Eerste Wereldoorlog raakte de regio in de vergetelheid. Het is de missie van Bott Frigyes om de rijke cultuur van de regio weer te laten zien. Om het voor toeristen de moeite waard te maken de regio te bezoeken. Door ze te laten genieten van goede wijnen, liefst in combinatie met de gatronomische cultuur van de regio.

Om deze reden werken ze biodynamisch in de wijngaard. Het gaat immers om kwaliteit en de eer van de regio. In de kelder wordt zo weinig mogelijk in gegrepen. De druiven worden spontaan vergist. Ze rijpen in oude houten vaten en in amforen, heel lang met de gisten en zonder de temperatuur te reguleren. Ze worden niet geklaard of gefilterd en er wordt nauwelijks sulfiet toegevoegd. Natuurwijnen kortom. Maar dan wel het super zuivere type, zonder rare 'foutjes'.

De wijnen worden gemaakt door Frigyes (Hongaren spreken altijd eerst de achternaam en dan de voornaam uit) en zijn zoon Frici. Ze hebben Hongaarse varieteiten in de wijngaard als Furmint, Hárslevelű, Juhfark, K├ękfrankos en Kadarka. Daarnaast verbouwen ze internationale varieteiten als Pinot Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Pinot Meunier.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.