Kapistoni Chinebuli Qvevri

Kapistoni Winery

druivensoorten Chinebuli (Chinuri)

Bekijk deze wijn >>

19,-

 bestellen Winkelwagen

Kapistoni Budeshuri Saperavi Qvevri

Kapistoni Winery

druivensoorten Budeshuri Saperavi

Bekijk deze wijn >>

22,50

 bestellen Winkelwagen

Kapistoni Tavkveri Qvevri

Kapistoni Winery

druivensoorten Tavkveri

Bekijk deze wijn >>

22,50

 bestellen Winkelwagen

Kapistoni Danakharuli Qvevri

Kapistoni Winery

druivensoorten Danakharuli

Bekijk deze wijn >>

24,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Kapistoni Winery

Kapistoni Winery is een klein, jong wijnbedrijf uit de Georgische provincie Kartlië, dichtbij de hoofdstad Tbilisi. Kapistoni is het levenswerk van Niko Chochishvili. Die remigreerde in 2010 uit de Verenigde Staten. Het wijnmaken was vervolgens eerst een 'side job' maar Niko is zeer bevlogen. Wijnmaken is zijn roeping. In 2017 liet hij een wijnkelder aanleggen en sindsdien is zijn passie zijn (levens)werk. Hij maakt natuurwijnen in qvevri'. Die zijn schoon en zuiver. Hij gebruikt druivenrassen die zelfs in Georgië zeldzaam zijn.

kapistoni wijnen kopen georgie

Kapistoni! Dat was de uitroep van Niko Chochishvili's grootvader wanneer hij een echt goede wijn in zijn glas kreeg. En hij kon het weten, want opa was wijnmaker van beroep. Niko heeft het z'n hele leven ook al willen worden: wijnmaker. En via een omweg heeft hij zijn roeping ook gevonden.

Niko emigreerde als puber met z'n ouders in 1993 naar de Verenigde Staten. Hij ging er naar de Highschool en vervolgens naar de Militaire Universiteit. Hij werd Amerikaans staatsburger en beroepsmilitari in het Amerikaanse leger.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. In 2010 keerde Niko terug naar zijn vaderland. In zijn buitenhuis niet ver van de hoofdstad Tbilisi ging hij wijnmaken. Daar zaten nog oude qvevri's ingegraven in de kelder. En veel studeren. Heel veel studeren. Want al maakt bijna elke man in Georgië wijn; elk jaar echt goede wijnmaken, dat is toch echt een vak.

In 2107 zette hij een grote stap. Hij liet zijn eigen wijnkelder bouwen. Met enkele tientallen qvevri's. Zodat hij genoeg wijnen kan maken om daarvan te kunnen leven. Naast zijn eigen wijngaarden ging hij enkele wijngaarden huren zodat hij genoeg druiven kon telen om de qvevri's mee te vullen. Niko werkt voornamelijk met de druiven uit de regio Kartliƫ, zoals de Chinuri, Shavkapito en Tavkveri en zeldzame rassen als Danakharuli en Budeshuri Saperavi. Een druif die Niko nog niet in de wijngaard heeft staan is de Kapistoni. Want hij kwam er pas echter nadat hij zijn wijnhuis zo noemde: de Kapistoni is een (zeer zeldzame) Georgische druif.

Wat Niko betreft gaat het om drie zaken: goede apparatuur en technologie, hygiene in de kelder en liefde voor het vak. Niko is een spiritueel mens. In zijn filosofie maak je als wijnmaker contact met de natuur in de wijngaard en je geeft liefde aan de rijpende wijn. Alleen op die manier kun je elk jaar weer betere wijn maken dan in het voorgaande jaar.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.